Фотографска иложба „Хората на Азия“

  Teahouse Sofia People of Asia

  Теди Марков-Marconi и Tea House имат удоволствието да Ви поканят на откриването на фотографска изложба „People of Asia“.
  Страстта към фотографията датира още от тийнейджърските ми години. Винаги ми е харесвало да държа фотоапарат в ръка и да имам онова особено чувство, че мога да запечатам частица от времето, която никога няма да се повтори. Някъде през годините започнаха да ме вълнуват емоциите в хората и особено очите им, като техен проводник и съвсем ествествено снимането ми се насочи в тази посока. Когато за първи път стъпих в Азия, бях пленен от хората там, от тяхната духовност, прямота и близост до природата и удивен как е възможно едни понякога екстремно бедни хора да бъдат щастливи, нещо непостижимо за голяма част от нас българите и Западното общество като цяло.
  Една от основните причини да стартирам този проект е, че чрез него бих могъл да направя нещо наистина стойностно и смислено. Освен, че искам да споделя тази емоция с Вас, средствата от продажбата на фотографиите ще отидат за коледни подаръци за децата от „Дом за медико-социални грижи за деца” – гр. Дебелец, идея която много отдавна искам да осъществя.
  И накрая искам да благодаря на изключителната д-р Антоанета Заркова, която ме подтикна и мотивира да започна всичко това, както и на моята много, много специална приятелка Пепи – Пенка Влахова, без чиято помощ нямаше да мога да се справя в изключително краткото време, което имах за подготовка.

  Теди Марков